Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Dia Internacional de les persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
En el marc de l’exposició Menús de Guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència, el dissabte 8 de juny, el Museu ha organitzat un taller de cuina.
El Taller demostració de cuina d’aprofitament tindrà com a protagonista el cigró, una de les llegums més populars en temps de guerra. Sergi Freixes, comissari de l’exposició Menús de guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència, serà l’encarregat d’explicar alguns dels menjars que es poden fer amb cigrons, tot mirant el que es té a l’abast i el que ha quedat d’altres àpats. El taller també constarà d’una part teòrica sobre la cuina d’aprofitament (visió històrica, raons mediambientals, etc).
L’activitat, que és gratuïta i no requereix inscripció per a participar, està adreçada a persones majors de 12 anys i es durà a terme el dissabte 8 de juny, a les 11:30h, al mateix Museu de Ca n’Oliver.
Menús de guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència
El Taller formar part de la programació de l’exposició Menús de guerra. Cuina d’avantguarda i supervivència que acull el museu fins al 28 de juliol. És una mostra que proposa posar el focus en un moment singular, brillant, d’aquesta història. És el moment de la Segona República. Perquè, com en tants d’altres ordres de la societat i la cultura, la primera meitat dels anys trenta a Catalunya va significar, també per a la cuina, un instant de gran creativitat i d’una forta voluntat per oferir una mirada nova i moderna que va influenciar enormement quan va esclatar la Guerra Civil. D'aquesta manera, també mostra la preocupació que va existir des de les institucions a partir del 1936 per crear un receptari culinari que assegurés a la societat catalana, en una època tan difícil, una alimentació sana aprofitant els productes de la nostra terra.
Tornar al llistat de noticies