Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
Els millors plats fets amb bacallà arribaran als restaurants de la ciutat del 22 de febrer al 3 de març
Bacallà a la mel, amb carxofes, untat amb crema de calçots o fruites del bosc, servit amb escalivada o fet croquetes amb poma són alguns dels plats que es podran degustar als 23 restaurants de la ciutat que participaran a la Setmana del Bacallà 2019. Durant els dies de la setmana els restaurants participants es comprometen a incloure com a mínim un plat fet amb bacallà al menú i cinc a la carta.
Es tracta d'una cita consolidada de l'oferta gastronòmica de Cerdanyola del Vallès que satisfà al públic habitual dels restaurants locals i al nou que atret per la promoció de la setmana vindrà a assaborir les moltes receptes que es poden fer amb bacallà. Un peix molt versàtil i saborós, que en la seva varietat skrei arriba aquests dies als mercats i als restaurants.
La regidora de Promoció Econòmica, Contxi Haro, ha destacat que la setmana del bacallà es fa "en el moment adequat perquè ara arriba la matèria primera de més qualitat", i és cuinat amb productes frescs, de proximitat. El bon fer dels restauradors i restauradores permet oferir a la clientela grans i saborosos plats. Per això, ha dit, "voldria convidar a tothom a sortir a dinar i a sopar fora, visitant tots els establiments, tastant els diferents plats que ofereixen".
El president de la Junta Poblacional del Gremi d'Hostaleria del Vallès Occidental i el Barcelonès, Antonio Castro, ha destacat la "implicació" dels restaurants participants en la seva oferta culinària perquè busquen "satisfer" als nous clients que arriben per aquestes jornades. I és clar, també agradar i sorprendre als habituals.
Castro ha explicat que els restaurants participants són, cada any, els mateixos tot i que "tots fem alguna innovació i aportació cada any". No debades "és el moment de fer-ho, la setmana, perquè el públic és més receptiu". Ha afegit que la setmana és molt important per promocionar la restauració cerdanyolenca.
La setmana del Bacallà es va presentar dijous matí al restaurant El Racó de la Plaça, un dels establiments participants. Hi participaren en la roda de premsa la regidora de Promoció Econòmica, Contxi Haro, i els membres de la Junta Poblacional del Gremi d'Hostaleria del Vallèws Occidental i el Barcelonès, Mònica Álvarez i Antonio Castro.
Complementen la proposta de la Setmana del Bacallà les activitats organitzades a la Biblioteca Central. Del 22 de febrer al 9 de març es podrà veure una mostra bibliogràfica dedicada al bacallà i la cuina marítima. A la planta - 1. I el dia 4 de març, a partir de les 18 h, es farà un taller de cuina a càrrec de Montse Tàpies. Cal inscripció prèvia. A partir del 18 de febrer, via web www.bibliotecacerdanyola.cat, telefònicament al 935 807 602 o bé personalment.
S'ha editat un díptic de la Setmana del Bacallà amb tota la informació dels restaurants participants i un plànol d'ubicació dels establiments. El trobareu com a document adjunt d'aquesta informació.
Díptic de la setmana del bacallà
Bacallà amb salsa de calçots i escalivada
Croquetes de bacallà amb poma
Tornar al llistat de noticies