Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Dia Internacional de les persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
El Teatre Ateneu ja ha posat a la venda les entrades per als espectacles professionals de la programació estable del primer semestre del 2020. Les entrades es poden comprar a www.cerdanyola.cat/teatre
Teatre: Cobertura
Una història hilarant i tendra sobre l’amor, el desamor, l’èxit i el fracàs. La parella d'artistes es ficarà a la pell d’innumerables personatges en una vibrant comèdia que girarà entorn del món del cinema i de com les noves tecnologies estan afectant les relacions humanes. No hi faltaran alguns homenatges a la sèrie Vinagre, com les caixeres del supermercat Yeni i Eli. L'obra comptarà amb suport de vídeo - assistim a l’estrena d’una pel·lícula -, i que inclou al públic en l’espai escènic com a protagonista actiu de la trama.
Teatre: La partida d'escacs
En un exercici interpretatiu ple d’humor i d’humanisme, Jordi Bosch assumeix tots els papers de l’obra sol a l’escenari. L’obsessió pot ser una condemna, però també una salvació. El Senyor B., com tots nosaltres, amaga un infern dins de la seva ment, disposat a despertar en la pitjor de les circumstàncies. Detingut i torturat per l’exèrcit nazi, està a punt de caure dins l’abisme de la bogeria; però serà precisament gràcies a la seva pròpia ment que aconseguirà sobreviure i demostrar una fortalesa humana excepcional.
Una oda a la supervivència i a la fortalesa de l’ésser humà dins una d’aquestes peces que fins i tot ens poden cremar, de tanta llum que tenen.
Teatre: La Plaça del Diamant
Una adaptació de l’obra de la Mercè Rodoreda des d’una mirada contemporània. Amb el rerafons de l’arribada de la República i de la guerra civil, aquesta obra se centra en el personatge de la Natàlia, la Colometa, una dona jove que en representa moltes d’altres a qui va tocar viure un període de la història especialment cruel.
La Natàlia accepta sense rondinar tot allò que la vida, i el seu marit Quimet, li imposen. Arriba a acceptar que li canviï el nom pel de Colometa. Com moltes dones de l’època, veurà anar-se’n i morir els seus estimats, passarà gana i tindrà dificultats per tirar endavant els fills. Enfonsada en un matrimoni que no li proporciona felicitat i unida a un home egoista, la Natàlia renuncia a la seva pròpia identitat cedint tot el protagonisme al seu marit, acceptant els convencionalismes d’una època que deixava la dona en un segon pla.
Teatre: Això ja ho he viscut
Sis personatges en un entorn rural, un petit hotel idíl·lic lluny del brogit de la ciutat, es troben de cop immersos en un trasbals inesperat quan un hoste, un home estranger amb un aspecte excèntric, els adverteix que aquell serà l’escenari d’una horrible desgràcia en un futur immediat perquè ell ja ho ha viscut. A partir d’aquí, s’encadenaran els fets en una espiral que es balanceja constantment entre la realitat i el somni, el present i el futur anunciat, la ciència i la malastrugança, i finalment, entre l’acceptació de la desgràcia i les ànsies desesperades dels personatges per canviar el seu futur.
Teatre: Els Brugarol
Un dia, la meva filla Martina em diu: “Papa, a tu no t’importaria si em canviés el cognom pel de la mama?”. Jo, que em considero progressista i em vull creure que sóc d’esquerres, li vaig dir: “Filla, ja ets gran, fes el que vulguis. Hi tens tot el dret”. Però el que vaig sentir per dins no em va agradar... i tant que m’importaria! Si la meva filla ja no dugués el meu cognom de primer cognom, em sabria greu. Ho sento, no hi puc fer més. Què difícil que és ser coherent!
A cal Brugarol —família de l’alta burgesia catalana—, la filla, l’Anna, que és activista social i feminista, decideix canviar-se el cognom pel de la mare: “No abatrem el patriarcat fins que no ens diguem com la mare que ens ha parit”. Per a l’Antoni Brugarol, el pare de l’Anna, és inconcebible que la seva filla ja no es digui Brugarol —un dels cognoms amb més tradició de la comarca— i haurà de recórrer a tota mena d’argúcies i xantatges perquè l’Anna no es canviï el cognom.
Teatre: Una història real
Gestionar un dol no és gens fàcil. Però fer net és una necessitat, una teràpia beneficiosa per a l’ànima per poder tirar endavant. Cada persona troba la seva manera de portar-la a terme, alguns ho aconsegueixen sols i d’altres necessiten una petita ajuda externa. Però què passa quan els buits emocionals i educatius fan que un jove busqui refugi desesperadament? Què pot portar un jove de família progressista a coquetejar amb l’ultra dreta supremacista? És la por? La solitud? O la manca de referents sòlids? Un adolescent que se sent desemparat i incomprès. Un pare absorbit per la seva professió. Un dol per gestionar. Una novel·la pendent de ser publicada. Una butaca atrotinada, plena de records, al bell mig del menjador. Un secret que pot acabar amb tot. I a l’exterior, el món no sembla anar millor: el discurs de la por agafa força, les esquerdes del pensament progressista són cada vegada més grans, l’individualisme ferotge impera. La clau és la supervivència.
Concert-Teatre: Concerto a tempo d'umore
Dotze músics i un director d'orquesra en un muntatge còmic i musical, amb les peces més famoses dels grans autors clàssics. Teatre de gest amb molt d'humor pel de gags, del que poden gaudir tant els adults com els infants. Un espectacle interactiu, en el que el públic puja a l'escenari i els músics baixen a la platea, i amb una interpretació musical excel·lent.
Dirigit per un antic membre dels Joglars, porta més de més de 300 representacions entre l'estat espanyol, França, Alemania, Gran Bretanya, Suïssa, Mèxic i Xina.
Premi Fetén 2018 a la millor direcció.
Tornar al llistat de noticies