Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Escola de Salut
Sala Estudi Nocturn
Exposició 'Plein Air, Capturant el Canvi' de María José Escuder
Convocatòria dels Premis Literaris 2025
1a Exposició de pessebres de Cerdanyola
Activitats i tallers Gent Gran Activa
ACTUALITAT
La Ciutat
Durant aquest mes d'agost, l'art segueix sent una bona opció per passejar per Cerdanyola. Al Museu d'Art de Cerdanyola es poden visitar de manera gratuïta tres mostres de format i contingut diversos.
A la sala d'exposicions del Museu d'Art de Cerdanyola, alguns dels gravats d'una de les col·leccions més importants del país es reuneixen sota el títol De París a Nova York. Gravats de la Col·lecció Gelonch Viladegut. L'exposició representa una oportunitat única per veure obres de grans artistes a la nostra ciutat, des de Delacroix, fins a Tàpies i Warhol, passant per Renoir, Picasso, Matisse, Dalí o Miró, entre d'altres. La mostra també permet descobrir les diferents tècniques del gravat -com la xilografia o la punta seca- alhora que s'expliquen els canvis de capitalitat en el mercat de l'art, conseqüència dels esdeveniments polítics del segle XX.
Aquests esdeveniments també es poden resseguir a la petita mostra 1939. L'abans i el després, un projecte expositiu de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona amb el qual es vol commemorar els 80 anys de la fi de la Guerra Civil tot reivindicant els museus com a dipositaris d'un llegat que narra els fets històrics. Al Museu d'Art de Cerdanyola, el projecte s'ha volgut centrar, precisament, en la destrucció i salvaguarda del patrimoni cerdanyolenc durant els primers mesos de guerra. Sota el nom D'entre les cendres, la mostra gira al voltant d'algunes obres salvades aquell juliol de 1936, totes elles de recent incorporació al museu, gràcies a donacions dels familiars que les van salvar i guardar.
A l'espai Arc, l'AFOCER (Associació Foto-Cine Cerdanyola Ripollet) i l'AMAC (Amics del Museu d'Art de Cerdanyola) ens regalen una mostra de fotografia feminista. Maiden. Dones vistes per dones és la materialització d'un procés de gairebé dos anys de treball col·laboratiu en el si d'un grup de dones fotògrafes de l'AFOCER. Nascut gràcies a inquietuds personals compartides entre sòcies, Maiden és, per sobre de tot, un procés de treball col·lectiu i horitzontal en què empaties i complicitats entorn de la fotografia i el cos s'han articulat a base de moltes hores d'estudi i nombroses sessions de postproducció de les imatges que aquí s'exposen.
Fora del museu, AFOCER també ocupa la sala d'exposicions Elisa Arimany, a la Biblioteca Central. Belleses caduques és una exposició de Joan Palmer, soci d'honor d'Afocer resident a Ses Illes i President de la Federació d'Agrupacions Fotogràfiques de les Illes Balears i, com el mateix autor diu, és una mostra de "les coses que passen amb un no res de la plenitud a la caducitat". En ella fa un paral·lelisme amb la tecnologia i les plantes i flors, temàtica principal de l'exposició i on totes les fotografies estan realitzades amb el mòbil.
Cerdanyola i el seu passat industrial a La Virreina Centre de la Imatge
Durant l'agost, Cerdanyola també estarà present a l'oferta expositiva de Barcelona, a través de l'exposició Vallès: fabricar passats, fabricar futurs, a La Virreina Centre de la Imatge. Aquesta exposició és un projecte amb el qual Claudio Zulian recorre la memòria proletària de la comarca del Vallès, una zona històricament i políticament adscrita a l'anomenat «cinturó roig» de Barcelona. Fruit d'un complex procés de diàleg i cooperació entre quatre ajuntaments vallesans —Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Sabadell i Terrassa—, aquesta proposta, que va arrencar el 2017, va anar mostrant les seves etapes evolutives des de formats ben diversos.
Així, entre els mesos de març i maig, el Museu d'Art de Cerdanyola va acollir, sota el títol Utopies, tres videoinstal·lacions precedides de la peça Work-in-progress, en paral·lel a altres instal·lacions i activitats a les altres poblacions. Ara, el projecte sencer s'ha reunit a La Virreina Centre de la Imatge sota la forma d'un relat audiovisual amb set episodis —La fàbrica, La nena obrera, El viatge, Polígons, La torre, De nit construíem cases i Utopies— que configuren una mena de políptic on s'albira una certa història possible per a les noves imatges proletàries.
Horaris
Les exposicions es poden visitar fins a l'1 de setembre al MAC, fins al 28 d'agost a la sala Elisa Arimany i fins al 29 a La Virreina. El MAC obrirà només els caps de setmana, dissabtes de 17 a 20 h i diumenges d'11 a 14 h. El 15 d'agost restarà tancat. La Sala d'Exposicions Elisa Arimany obrirà en l'horari d'estiu de la Biblioteca, de dilluns a dijous de 15.30 a 20.30 h, dimecres i divendres de 10h a 14h.
Tornar al llistat de noticies