Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Escola de Salut
Sala Estudi Nocturn
Exposició 'Plein Air, Capturant el Canvi' de María José Escuder
Convocatòria dels Premis Literaris 2025
Exposició 'Manuel Cano de Castro. Un noucentista esborrat '
Activitats i tallers Gent Gran Activa
ACTUALITAT
La Ciutat
Carme Carmona ha participat aquest matí a la inauguració de la segona edició de la jornada FCIS, dedicada al Finançament de la Ciència i Innovació Social. Aquest any es dedica a les Millors pràctiques per al finançament de la ciència i el treball col·laboratiu.
L’alcaldessa de Cerdanyola, Carme Carmona, ha presidit aquest matí la inauguració de la 2ª Jornada del Finançament de la Ciència i Innovació Social que es du a terme avui al Parc Tecnològic del Vallès, a la nostra ciutat. L’han acompanyat el Director General de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), José Ignacio Fernández, el Director General de la Direcció General de Recerca de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Martorell, i el Director General del parc de Recerca de la UAB, Buenaventura Guamis.
L’alcaldessa ha destacat a la seva intervenció la importància de la investigació i la ciència com a motors de la nostra societat. La situació actual, marcada per la crisi, “obliga a explorar noves vies de finançament de l’I+D+I”, buscant la col·laboració de tots els agents implicats “per a la difusió de noves formes de finançament de projectes molt necessaris per al benestar general”. En aquest sentit ha destacat la importància de jornades com les que es du a terme avui a Cerdanyola, perquè es presenten propostes d’èxit i es reflexiona sobre noves iniciatives.
Per Carme Carmona les investigacions en coneixement, talent i desenvolupament “han de ser prioritàries si volem ser més competitius i consolidar un model productiu, econòmic i social basat en la qualitat, en l’excel·lència i en la sostenibilitat”. L’alcaldessa ha afegit que “podem dir sense complexos que som en un cluster de referència en l’àmbit de la ciència i la innovació”.
La nostra ciutat forma part de la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació. I té en el seu territori importants infrastructures com el Sincrotró, la UAB o el PTV, entre d’altres. Per Carme Carmona l’actual situació obliga ara més que mai que institucions, empreses i societat civil uneixin esforços. “És necessària la col·laboració dels sectors públic i privat per afavorir, promocionar i donar suport al treball dels nostres investigadors”. Una tasca que no serà fàcil però que és del tot necessària.
El director general de la Fundació Española para la Ciencia y la Tecnologia, José Ignacio Fernández, ha destacat la importància dels ajuntaments en la generació de sistemes innovadors, atesa la seva proximitat a la societat i que els fa coneixedors de les demandes socials.
De la seva banda, el director general de Recerca de la Generalitat de Catalunya, Josep Maria Martorell, ha remarcat el gran drama actual existent i que es refereix a la manca de finançament privat de la investigació. I per això demana influir en l’ambient més proper per mobilitzar diner privat.
En aquest mateix sentit es referia el director general del Parc de Recerca de la UAB, Buenaventura Guamis, i que també es felicitava per la continuïtat d’aquesta jornada que es va iniciar l’any passat la nostra ciutat.
La jornada se centra en l’intercanvi de coneixement per al finançament de R+D+I, la creació d’un espai per a la generació de projectes, facilitar posar en comú a possibles inversors amb investigadors i ser una plataforma de contacte entre investigadors, pacients, empreses i organitzacions.
El regidor de Promoció Econòmica, Francisco Ortiz, ha participat activament a la jornada, així com representants del món associatiu i empresarial de la ciutat.
Tornar al llistat de noticies