Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
XIV Cicle de Música de Cambra
Concurs dels cartells de la Festa Major del Roser de Maig 2025
Escola de Salut
Exposició 'Manuel Cano de Castro. Un noucentista esborrat '
Activitats i tallers Gent Gran Activa
ACTUALITAT
La Ciutat
Setze restaurants de Cerdanyola oferiran una àmplia varietat de plats amb bacallà en unes jornades gastronòmiques ja consolidades.
Del 28 de febrer al 9 de març, Cerdanyola es converteix en l’epicentre gastronòmic del bacallà amb la celebració de la XIX Setmana del Bacallà. Aquesta edició comptarà amb la participació de setze restaurants locals, un més que l'any anterior, que oferiran plats especials elaborats amb aquest peix tan arrelat a la cuina tradicional.
Durant la presentació de l’esdeveniment, Cristina Padilla, regidora de Promoció Econòmica, va destacar l’èxit i consolidació de la iniciativa, que s’ha convertit en una referència gastronòmica a la ciutat i comarca. "El bacallà és un producte amb molta tradició a Espanya, i de fet, som els primers consumidors de bacallà Skrei al món", va assenyalar Padilla, tot agraint el treball del Gremi d'Hostaleria per fer possible aquesta setmana gastronòmica.
Per la seva banda, Antonio Castro, membre de la junta del Gremi d’Hostaleria i Turisme del Vallès Occidental i Barcelonès, va posar en valor la importància d’aquestes jornades per als restauradors. "El bacallà és un producte tradicional que es pot versionar de moltes maneres", va explicar.
En aquest sentit, Mònica Lozano, del restaurant El Racó de la Plaça, ha preparat diverses elaboracions per presentar la Setmana del Bacallà, mostrant la versatilitat d’aquest ingredient. Entre les seves propostes destaquen el bacallà fregit, a baixa temperatura, a la planxa, en croquetes, bunyols i en format carpaccio.
Com a requisit per participar en la Setmana del Bacallà, els restaurants han d’incloure un mínim d’una elaboració amb bacallà en el menú i oferir-ne tres plats diferents a la carta tot i que molts establiments han optat per ampliar encara més l’oferta. Malgrat les dificultats derivades de la nova normativa europea de pesca, que ha reduït la captura de bacallà entre un 20 i un 25%, els restauradors han fet un esforç per mantenir la qualitat i la diversitat de plats.
A més de la proposta gastronòmica als restaurants, la Setmana del Bacallà es complementarà amb dues activitats paral·leles. El divendres 7 de març, a les 17 h, el Mercat Municipal Serraparera acollirà un taller de cuina tradicional del bacallà, impartit per Montse Torregrosa i obert a tothom de manera gratuïta. Paral·lelament, durant la setmana, la Biblioteca Central de Cerdanyola oferirà l’exposició bibliogràfica La cuina del bacallà, que es podrà visitar a la planta -1 de l’equipament en el seu horari habitual.
Els restaurants participants en aquesta edició són: La Guindilla, Bar Restaurant Grau, Autèntic, Restaurant Tast&Gust, Restaurant Capicua, Restaurant Los Abetos, Casa Andreu 2, Restaurant Cinnamon, Umami Bellaterra, Restaurant El Racó de la Plaça, Restaurant Els Cargols, Oddvar Restaurant, Geta Taberna, El Cacereño, Restaurant Masia Tito Carlos i Restaurant Tocat de l’Olla.
Díptic informatiu Setmana del Bacallà 2025
Tornar al llistat de noticies