Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Acte festiu Dia Internacional de les persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional
Ruta de pessebres a Cerdanyola
Dia Internacional de les persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
La vuitena edició de la Cursa solidària de la UAB, amb la col.laboració de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i en suport de La Marató de TV3, serà el diumenge, 15 de desembre. Els fons que es recullin es destinaran a la investigació en malalties minoritàries, tema al qual es dedica enguany La Marató de TV3.
Com a novetat, el recorregut d'aquesta edició passarà per primera vegada pels carrers del centre de Cerdanyola del Vallès.
La Universitat Autònoma de Barcelona, en col.laboració amb l'Ajuntament de Cerdanyola, organitza el diumenge,15 de desembre, la vuitena edició de la Cursa solidària UAB en suport a La Marató de TV3. Al llarg de les set edicions anteriors d'aquesta festa esportiva i solidària s'han recollit 96.000 euros per a La Marató de TV3, amb una participació mitjana en cada edició al voltant de 2.000 persones. Concretament, l’any passat es van recaptar 18.500 euros. Aquest any les donacions es destinaran a la investigació en malalties minoritàries.
Presentació el 27 de novembre a Cerdanyola del Vallès, amb entitats de malalties minoritàries
El dimecres, 27 de novembre, de 13.30 a 14.30h, tindrà lloc una presentació de la cursa-taula rodona al Museu d'Art de Cerdanyola (MAC), en el decurs del qual hi participaran representants de le entitats de malalties minoritàries com són Plataforma (Iolanda Albiol), Fecamm (Sara Eduardo), Feder (Jordi Cruz) i Asden (Eva Giménez). Hi col.laborarà l'Aulos Escola Municipal de Música i els castellers de Cerdanyola "els Martinets" que participaran a la performance "Les minories fan majories". Hi assistirà l'alcalde de Cerdanyola, Carlos Cordón, i el vicerector de Relacions Institucionals i i Cultura de la UAB, Carlos Sánchez, acompanyats de la regidora de Cultura i Benestar Social de l'Ajuntament de Cerdanyola, Pepi Rivera, i del regidor d'Universitat i Ciutat del Coneixement, David González.
El dimecres 4 de desembre es farà una altra presentació - taula rodona a l'Hospital Parc Taulí de Sabadell, amb investigadors de la UAB que fan recerca en malalties minoritàries.
Tres curses i una caminada
El diumenge, 15 de desembre, es faran tres curses i una caminada a partir de les 10.30h del matí, que tindran la sortida i arribada a la Vila Universitària, al campus de Bellaterra. Consistiran en una cursa de mobilitat reduïda de 480 metres; una cursa d’11,6 kilòmetres, que per primera vegada passarà pels carreres del centre de Cerdanyola del Vallès; una carrera de 6,5 kilòmetres; i una caminada dels mateixos kilòmetres, que donarà la volta al Sincrotró, i també passarà per davant del centre tecnològic d’Applus+, el patrocinador principal de la cursa.
Festa esportiva i solidària
Com cada any, coincidint amb la Cursa solidària de la UAB tindrà lloc al mateix espai físic la Fira d’Entitats que donaran suport també a la investigació de malalties minoritàries. Hi haurà un servei de fisioteràpia, que serà ofert per estudiants de la UAB d'aquests estudis, de forma gratuïta, i permetrà la recuperació física dels participants després de les curses o caminada. També hi participen cada any un centenar de persones de la comunitat UAB com a voluntaris ajudant en les tasques de logística i organització. La cursa també comptarà amb actuacions musicals i activitats per als més menuts. S'hi podrà venir disfressat i es premiarà la milllor disfressa.
Importància de la investigació
La UAB té destacats equips d'investigació que estudien les malalties minoritàries. D'aquestes malalties, que afecten un màxim de 5 persones de cada 10.000, se n'han descrit 7.000 de diferents i es calcula que afecten entre 300.000 i 400.000 persones a Catalunya. El grau d'afectació és divers, si bé acostumen a ser greus, cròniques, progressives i discapacitants. Un 80% d'aquestes són d'origen genètic i totes tenen en comú la dificultat en el diagnòstic, la inexistència, en molts casos, de tractaments eficients i un elevat impacte social i familiar.
Tornar al llistat de noticies