Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Dia Internacional de les persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
Els tallers s'han iniciat a Sant Cugat del Vallès. Durant les properes setmanes arribarà a la Biblioteca Central de Cerdanyola del Vallès
L’alumnat de batxillerat dels instituts Leonardo Da Vinci (Sant Cugat del Vallès), Escola Industrial (Sabadell) i Forat del Vent (Cerdanyola del Vallès) assistirà, durant els mesos de maig i juny, a uns tallers formatius emmarcats dins del projecte ISC2 Bibliolab, amb l’objectiu de millorar les seves competències de cara a la realització dels treballs de recerca de l’últim any. Els tallers aproparan els estudiants a la Recerca i Innovació Responsable (RRI), els formaran en cerca bibliogràfica i reforçaran les seves competències en eines digitals. Aquesta iniciativa és la tercera fase del projecte “ISC2 BiblioLab d’innovació social i ciència ciutadana” coordinat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i amb la participació del Centre de Visió per Computador (CVC-UAB) i tres biblioteques municipals de l’àrea del Vallès (Vapor Badia a Sabadell, la Biblioteca Central de Cerdanyola i la biblioteca Miquel Batllori a Sant Cugat). El projecte, emmarcat dins de la iniciativa BiblioLabs de la Diputació de Barcelona, té l’objectiu d’adaptar les biblioteques públiques als canvis culturals i socials que comporta la societat digital, afavorint la creació d’entorns col·laboratius i participatius oberts a la ciutadania.
Les dos fases prèvies, portades a terme durant els mesos de març i abril, han involucrat també bibliotecaris i professors dels instituts, que han pogut assistir a tallers de co-creació, ciència ciutadana i RRI amb l’objectiu de definir de manera col·laborativa el nou rol de les biblioteques públiques. Amb la incorporació dels estudiants es pretén que aquests últims adquireixen les eines i capacitats per realitzar un treball de recerca de qualitat.
Està previst que aquesta iniciativa vagi acompanyada d’altres accions com són la promoció de vocacions científiques i l’educació digital entre els i les joves per fer de les biblioteques un espai que a partir de la co-creació i reflexió, fomenti l’aprenentatge, la ciència, la innovació i la tecnologia.
Informació del projecte ISC2 BiblioLab
Tornar al llistat de noticies