Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
El plenari del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental es va celebrar ahir dijous amb la participació dels 23 ajuntaments de la comarca, entre ells l'Ajuntament de Cerdanyola, representat per l'Alcalde, Carles Escolà.
El Consell Comarcal del Vallès Occidental ha acordat un nou paquet de mesures i accions concretes amb relació al Pacte per la Reindustrialització de la comarca 2018-2019. L'objectiu és treballar plegats i apostar estratègicament per la indústria com a motor econòmic. L'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, com a membre del plenari destaca que "la voluntat és recuperar l'impuls de la indústria com a motor econòmic per a la creació d'ocupació, perquè a més de garantir la creació de riquesa, és imprescindible que aquesta riquesa tingui un repartiment més equitatiu i just possible".
El plenari ha signat tres acords. El primer ha estat l’aprovació d’una Estratègia conjunta per a la transformació de la indústria al Vallès en l’horitzó 2022, el compromís dels 37 signants per una mirada compartida i consensuada per treballar plegats durant els propers anys.
El segon acord, ha estat el Desplegament del Pla d’acció 2018-2019, que entra al detall del treball a desenvolupar com a prioritari entre totes les entitats membres del Pacte, per exemple: la implementació de mesures de fiscalitat, el foment de les vocacions industrials, l’impuls de la indústria 4.0, la millora de l’accessibilitat i la mobilitat dels polígons industrials o les accions sectorials en economia circular, entre moltes d’altres.
El tercer acord fa referència al Marc de col·laboració amb el Pacte Nacional per a la Indústria, amb la concreció del treball desenvolupat amb la Direcció General d’Indústria per trobar línies estables de treball.
El Vallès Occidental aporta un 11% del PIB català. Els llocs de treballs industrials a la comarca signifiquen una aportació del 17% en el conjunt de Catalunya i dins de la comarca suposen el 21% del total. De fet, el Vallès Occidental compta amb 76.256 persones treballant en el sector de la indústria (assalariats i autònoms), del total dels 373.507 treballadors i treballadores. Pel que fa a les empreses industrials, la comarca compta amb 4.366 i 140 polígons d’activitat econòmica que ocupen el 8% del total del territori comarcal.
El Plenari del Pacte per la Reindustrialització del Vallès Occidental participat per les 37 entitats signants del Pacte: els 23 ajuntaments de la comarca, els sindicats CCOO i UGT, les entitats CIESC, PIMEC, CECOT, les Cambres de Sabadell i Terrassa, els centres universitaris UAB, UPC, UIC i ESDI, les entitats EURECAT i LEITAT i el Col•legi d’Enginyers Industrials de Catalunya.
Fotografia dels signants del pacte
Fotografia de l'alcalde durant la intervenció que va fer després d'haver signat el pacte per la Reindustrialització
Tornar al llistat de noticies