Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
L’alcalde, Carles Escolà, i la regidora de Drets Civils, Elvi Vila, han rebut institucionalment als dirigents indígenes, Domingo Hernández i a Leonicia Pocop, de Guatemala.
La recepció als dos dirigents per a la defensa dels drets indígenes s'ha emmarcat en la seva participació en l’acte “Resistències i autonomies dels pobles indígenes” de la Tardor Solidaria 2016.
Aquesta activitat forma part de les jornades “Resistències i autonomia dels pobles indígenes. Connexions per la defensa del territori” que s’han iniciat a Barcelona i que finalitzen a Cerdanyola.
Leonicia Pocop Saloj és una dirigent per la defensa dels drets de les dones indígenes i és membre del poble maia-Kaqchikel. Llicenciada en Treball Social és l’actual directora de l’organització guatemalenca COINDI. Des dels inicis de la seva trajectòria ha estat involucrada en la defensa dels drets polítics i socials de la població maia de Guatemala i principalment del dret de les dones indígenes. Entre d’altres ha coordinat el programa “El Papel de la mujer indígena en la consolidación de la democracia”, on va estar treballant per promoure i fomentar la reivindicació dels drets cívics i polítics de les diferents agrupacions de dones Kichés a Sololà.
Domingo Hernández és un dirigent històric per a la defensa del territori dels pobles indígenes i és fundador i coordinador de l’associació Maia UK’U’X B’E, i membre de la Junta Cargadora Ajpatán Campesina. Actualment forma part de la direcció col•lectiva Convergencia Nacional Maya Waq’ib’ Kej, que neix amb la intenció de qüestionar les estructures que generen la pobresa a Guatemala com ara el racisme contra els pobles indígenes, la marginació de les dones o l’accés a la propietat de la terra
També han estat presents les representants de l’ONG Alternativa intercanvi amb els pobles indígenes, Esther Oliver i Irina Camarasa.
Tornar al llistat de noticies