Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
La mostra, organitzada pel Col·lectiu de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola i el Museu d’Història de Cerdanyola, es podrà visitar del 9 de juny al 23 de juliol
Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya és la nova exposició que acollirà el Museu de Ca n'Oliver. La mostra, en aquesta ocasió de temàtica etnològica, estarà a Cerdanyola fins el diumenge 23 de juliol i es complementarà amb un programa d’activitats.
El diumenge 11 de juny, a les 11:30h, es durà a terme la inauguració de l’exposició amb la participació del president de l'Associació per a la Pedra Seca i l'Arquitectura Tradicional, Josep Maria Martí Renom, que farà una visita guiada adreçada al públic a partir de 10 anys.
Amb motiu del reconeixement de la tècnica de la pedra seca com a patrimoni cultural immaterial per part de la UNESCO, el novembre de 2018, l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya van produir aquesta exposició sobre les construccions i les tècniques presents a Catalunya. La mostra, eminentment fotogràfica, pretén oferir una panoràmica àmplia sobre aquest llegat, posant èmfasi en les variants tipològiques més habituals i en la diversitat territorial. Explica, també, la vigència actual d’aquesta arquitectura, harmònica amb l’entorn natural i sostenible des de tots els punts de vista.
Paral·lelament a l’exposició es durant a terme activitats relacionades. El diumenge 18 de juny, a les 11:30h i al Museu i Poblat Ibèric de Ca n’Oliver, es realitzarà el taller ‘Aprenent a construir amb pedra seca’ a càrrec de José Miguel Gallego, arqueòleg i expert en tècniques constructives. I el dimecres 28 de juny, Joan Viamú, cap del Servei de Medi Natural i Territori del Consorci del Parc de Collserola, oferirà la xerrada ‘Construccions de pedra seca a Collserola’ als jardins de Ca n’Ortadó a les 19h.
L'exposició ha estat produïda per la Generalitat de Catalunya i l'Associació per a la pedra seca i l'arquitectura tradicional i es complementa amb dues petites mostres sobre la pedra seca a Collserola cedides pels Ajuntaments de Sant Feliu de Llobregat i Sant Just Desvern.
Cartell Exposició Tota pedra fa paret. La pedra seca a Catalunya
Tornar al llistat de noticies