Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Parc de Nadal
Convocatòria dels Premis Literaris 2025
1a Exposició de pessebres de Cerdanyola
Exposició solidària a benefici de l'Associació ADIA
Activitats i tallers Gent Gran Activa
ACTUALITAT
La Ciutat
El programa Orienta Cerdanyola arriba aquest curs a la seva cinquena edició. El programa engloba diferents fases que es duen a terme durant el curs amb l’alumnat de 4t d’ESO, que el 16 i 17 de febrer tindran l’oportunitat de visitar la fira d’orientació acadèmica amb l’oferta educativa post obligatòria de Cerdanyola
Des del servei de Joventut de l’Ajuntament, amb el suport del servei d’Educació, es dur a terme durant el curs el programa Orienta Cerdanyola adreçat a l’alumnat de 4t d’ESO i amb la finalitat d’assessorar-los i acompanyar-los en el procés de decisió del seu itinerari educatiu post obligatori. Actualment participen en el programa els instituts Banús, Forat del Vent, Gorgs, Jaume Mimó, Pere Calders, les escoles Escaladei i FEDAC, el CFT Flor de Maig i el CFA L’Alzina.
La fira Orienta Cerdanyola es va presentar el passat dijous als mitjans de comunicació amb la presència de l’alcalde, Carlos Cordón, el regidor d’Educació i Joventut, David González, i l’orientadora del Casal de Joves, Anna Martín. David González va destacar la consolidació del treball en l’àmbit de guiar els joves en l’educació post obligatòria i va voler elogiar aquesta feina i més “en una situació difícil com l’actual, sobretot per als joves”. González també fer referència a la problemàtica de l’abandonament prematur i va destacar que “totes les mesures per evitar-lo són importants i per a nosaltres d’importància de primer ordre”.
Enguany i com a novetat, el programa Orienta Cerdanyola va començar amb una prova pilot a l’institut Forat del Vent a on es va dur a terme una xerrada sobre el procés d’orientació als tutors/es de 4t d’ESO. Posteriorment, tots els centres que participen en el programa van acollir durant els mesos de novembre, desembre i gener xerrades generals d’orientació a càrrec de les orientadores del Casal de Joves.
La segona fase del programa és la fira d’Orientació Acadèmica, que enguany recuperar el seu format presencial i es durà a terme el 16 i 17 de febrer, de 9 a 14:30 h, a la plaça de l’Abat Oliba.
En aquesta fira, l’alumnat que enguany acaba la seva etapa d’educació obligatòria tindrà l’oportunitat de conèixer l’oferta educativa post obligatòria de Cerdanyola. Els expositors que hi trobaran són:
Anna Martín, orientadora del Casal de Joves, explica que l’alumnat visitarà la fira en l’hora assignada per evitar ajuntar grups bombolla. L’alumnat participarà en una gimcana que els permetrà conèixer totes els estands informatius. Els alumnes que participin en la gimcana podran guanyar un patinet elèctric i el casc preceptiu
Martín també explica que enguany els monogràfics d’orientació que coincidien amb els dies de la fira no es podran fer però si que es facilitarà material audiovisual d’aquests per poder-los treballar a l’aula. Un dels monogràfics se centra en els estudis superiors, universitaris i professionals i l’altre en els estudis professionalitzadors. A més, es preveu crear un espai de consultes que funcioni fins a finals de curs per tal d’acompanyar els joves i les seves famílies en els dubtes que puguin sorgir en el procés.
Enguany es mantindran en format telemàtic les xerrades sobre el funcionament del recurs Unportal per facilitar la recerca de l’oferta formativa i també les xerrades per famílies a demanda de cada centre. Martín afegeix que, com a novetat, aquest curs s’ha proposat fer una xerrada general presencial al Casal de Joves “per tal que qualsevol família del municipi tingui també accés a la informació”.
Fotografia de la presentació en alta resolució
Cartell #OrientaCerdanyola
Tornar al llistat de noticies