Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Dia Internacional de les persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
En el marc del Dia Internacional Contra les Violències Masclistes, el divendres 26 de novembre es va celebrar al Museu d’Art de Cerdanyola la jornada de formació per a professionals i entitats Com hem d’atendre els homes que exerceixen violència masclista?
El Protocol d’Abordatge de les Violències Masclistes de Cerdanyola va organitzar un any més amb motiu del 25N una formació adreçada a professionals i entitats. Enguany, la temàtica de la jornada va ser l’atenció que s’ha de donar els homes que exerceixen la violència masclista. L'alcalde, Carlos Cordón, i la regidora de Feminisme i LGTBIQ+, Glòria M. Urbano, van donar la benvinguda a les persones participants. Urbano, va destacar que “l’objectiu de la formació és anar a l’arrel del problema basat en qui exerceix i reprodueix el poder patriarcal”. La regidora també afegia que “la temàtica escollida vol incloure els homes com a usuaris en processos de violència masclista, ja sigui en prevenció, detecció o intervenció, per tal d’oferir atenció a aquells qui exerceixen violència i millorar-ne la detecció precoç i la posterior derivació als serveis especialitzats”.
La jornada de formació va comptar amb els i les ponents María Jesús Izquierdo Benito, Carles Dordella Cayuela i Héctor García de Frutos.
La primera ponència va anar a càrrec de María Jesús Izquierdo, doctora en Economia i professora Jubilada de la Universitat Autònoma de Barcelona. El seu àmbit d’investigació són: la desigualtat social i la sociologia de les emocions i sentiments. Izquierdo va parlar sobre la necessitat de trencar amb els estereotips vinculats al binomi agressor-víctima.
La segona ponència la va fer Carles Dordella Cayuela, Educador Social de l’Associació Conexus. Actualment Dordella dona atenció a homes en el Programa d'Atenció Integral contra la violència de gènere (PAI) i va fer girar la seva xerrada al voltant de les estratègies per a la detecció i l’atenció als homes que exerceixen violència masclista.
La tercera intervenció va ser d’Héctor Garcia de Frutos, psicòleg que exerceix com a psicoanalista a Barcelona i treballa com a psicòleg a El Safareig, on atén al programa ETHOS. Precisament va ser sobre aquest Espai de Tractament per a Homes des d’una Orientació no Sexista ubicat a Cerdanyola del que va parlar
Després de les tres ponències es va obrir un debat que va comptar amb la participació dels ponents de del públic assistent a la jornada. El col·loqui va servir per parlar, debatre, consensuar criteris i molts temes d’interès, vinculat amb la temàtica de l’atenció als homes que exerceixen violència masclista.
Tornar al llistat de noticies