Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Dia Internacional de les persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
Avui, dilluns 29 de novembre, s'ha iniciat la formació dirigida a personal tècnic en matèria d’urbanisme feminista
Avui s’ha realitzat la primera sessió de formació sobre la temàtica, dirigida a professionals del Servei d’Urbanisme, Mobilitat, Medi Ambient i Seguretat Ciutadana. La formació s’ha realitzat a la sala d’actes del Museu d’Art de Cerdanyola i ha constat de dues parts, una primera teòrica i una segona més pràctica tot passejant pel centre de la ciutat analitzant l’espai públic des de la perspectiva feminista, per tant, posant les persones al centre. Aquesta sessió formativa esdevé el tret de sortida d’un projecte que durarà mesos i que s’ha fet a iniciativa del Consell Municipal de Polítiques de Dones.
La formació ha aportat una visió crítica i reflexiva sobre l’abordatge de la seguretat en els models urbans actuals, i la possibilitat d’incloure noves línies d’anàlisi, promovent intervencions properes a les necessitats quotidianes amb la metodologia de les marxes exploratòries. En el marc d’aquesta formació s’han determinat quins espais són més susceptibles de millora a la ciutat, per tal de definir on tindran lloc les marxes exploratòries de la segona fase del projecte.
En la segona fase es realitzaran les marxes exploratòries, que són rutes urbanes de 2 hores aproximadament, fetes per a dones (no mixtes), que permeten efectuar comprovacions in situ dels elements que poden millorar la seva percepció de seguretat i la seva utilitat dels espais públics (il·luminació, mobiliari urbà, accessibilitat, arbrat i verd urbà, etc.) Durant el recorregut es faran fotos d’aquells espais i elements de l’entorn urbà que influeixen en la percepció d’(in)seguretat.
Les marxes es duran a terme els dies 2 de desembre, 20 de gener, 17 de febrer i 17 de març, de 18 a 20 h a diversos barris de la cituat.
Finalment, el dia 21 d’abril de 18 a 20 h, es celebrarà la Sessió de retorn a les membres del Consell Municipal de Polítiques de Dones i totes les dones que hagin participat a les marxes.
Aquest projecte es desenvolupa des de la Regidoria de Feminisme i LGTBIQ+, a petició del Consell Municipal de Polítiques de Dones i compta amb el Col·lectiu Punt 6 (entitat especialitzada en la matèria) per la dinamització de tot el procés tècnic i metodològic.
Tornar al llistat de noticies