Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Cursos ‘Artíva’t - Ensona’t’ per a joves
Escola de Salut
Sala Estudi Nocturn
Exposició 'Plein Air, Capturant el Canvi' de María José Escuder
Convocatòria dels Premis Literaris 2025
1a Exposició de pessebres de Cerdanyola
Activitats i tallers Gent Gran Activa
ACTUALITAT
La Ciutat
Les marxes exploratòries han acabat amb la redacció d’un document de treball que recull una diagnosi participada per promoure canvis i millorar la sensació de seguretat de les dones de l’espai públic per construir una ciutat amb perspectiva de gènere
El Museu d’Art de Cerdanyola va acollir, ahir dimarts 31 de maig, l’acte de retorn de les Marxes Exploratòries. Marta Fonseca, del Col·lectiu Punt 6, entitat dinamitzadora de l’activitat i especialitzada en la matèria, va ser l’encarregada de presentar l’informe amb la diagnosi dels diferents espais de la ciutat analitzats tenint en compte diferents perspectives i algunes recomanacions per a millorar-los partint de les sensacions d’inseguretat percebudes per les dones participants.
Durant els darrers mesos s’han realitzat quatre itineraris amb grups de dones per diferents espais de la ciutat: Banús, Fontetes i Turó, Serraparera i Montflorit. Durant les marxes, les dones participants van poder fer comprovacions in situ d’elements que poden millorar la percepció de seguretat i també la utilitat dels espais públics. Cada zona de les analitzades té les seves particularitats, però també algunes de generalitzades com ara la il·luminació, el mobiliari urbà, l’accessibilitat, els espais verds, etc.). Així doncs, al barri Banús, un dels principals elements analitzats van ser els baixos dels edificis, espais oberts però alhora insegurs. La marxa que va transcórrer pel barri Les Fontetes va fer especial èmfasi en l’accés a l’estació de Renfe i tot el seu voltant així com el tram que connecta el barri amb el CAP II o el pàrquing del carrer Sant Quintí. A la zona de Serraparera, el pont de la UAB va ser el punt principal analitzat i també, entre d’altres, l’adequació dels horaris dels transport públic a les necessitats de les persones usuàries. Per últim, la pacificació de l’avinguda Flor de Maig i la il·luminació del parc de la Riera van ser dos punts de debat durant la marxa al barri de Montflorit.
Tots aquests aspectes han estat recollit en un document de treball que no només analitza els espais de la ciutat des de diferents perspectives sinó que també proposa actuacions i millores a dur a terme. La regidora de Feminisme i LGTBIQ+, Glòria M. Urbano, va valorar molt positivament la iniciativa perquè “és important donar veu a les dones perquè tenim molt a dir”. Urbano també va explicar que “el treball inicial ja està fet i ara caldrà cercar les solucions als problemes detectats treballant transversalment”. La regidora també va indicar que l’informe servirà per prioritzar actuacions doncs alguns dels aspectes que recull el document ja s’estan treballant. La regidora d’Urbanisme, Eulàlia Mimó, es va referir a aquests darrers projectes ja en marxa i va mencionar, entre d’altres, la reurbanització del pont de la UAB, la substitució constant de la il·luminació amb fanals led que ofereixen més llum i la transformació que ha de produir-se al voltant de l’estació de la Renfe amb el projecte de la zona de Santa Teresa.
Tornar al llistat de noticies