Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
25N Exposició 'Destí Igualtat'
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
El Projecte Educatiu de Cerdanyola (PEC) convoca a la ciutadania i especialment a les persones vinculades amb les comunitats educatives a una jornada de debat i reflexió sobre les implicacions de la jornada continuada a les escoles.
La I Jornada sobre El Temps Educatiu, organitzada en el marc del Projecte Educatiu de Ciutat de Cerdanyola del Vallès i dedicada al Temps educatiu de les escoles, es durà a terme el 14 de gener a partir de les 9:30h. Es farà a l'Escola Sant Martí.
La jornada esdevindrà un espai de trobada que possibiliti el diàleg i la reflexió de la ciutadania, i particularment de la comunitat educativa, en relació a les implicacions de la jornada continuada a les escoles. Es parlarà dels avantatges i dels inconvenients, del paper de l’administració i dels diferents agents de la comunitat educativa, de si el temps educatiu és només una qüestió horària dels centres o va més enllà del context de l’escola i d’altres qüestions que les persones participants vulguin plantejar.
La jornada comptarà amb la conferència "Educació i centres escolars, més enllà del debat sobre la jornada contínua", a càrrec dels experts Jaume Aguilar, membre de l'equip coordinador de la Federació de MRP de Catalunya i Maria Vinuesa, mestra d'educació infantil i membre de l'executiva de l'Associació de Mestres de Rosa Sensat. Posteriorment es durà a terme la taula debat 'El temps educatiu a les escoles' amb la participació dels experts Jaume Aguilar i Maria Vinuesa, el portaveu nacional d'USTEC·STEe IAC, Ramon Font, l'ex-vocal de la Junta de la FaPaC, Andrés Encinas, i Montserrat Pallàs, responsable del servei d'ordenació curricular d'educació infantil i primària del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Coordinarà la taula una tècnica municipal.
Durant la jornada es presentarà l'experiència de l'escola Pau Vila, d'El Papiol, que participa en el pla pilot del Departament d'Ensenyament dedicat als horaris escolars. L'objectiu és conèixer l'experiència del centre que porta temps adequant els seus horaris. El director de l'escola PauVila, Enric Naval, exposarà l'experiència del centre, un dels primers en participar del pla pilot de la Generalitat.
El Projecte Educatiu de Cerdanyola (PEC) El Projecte Educatiu de Cerdanyola (PEC) va néixer com un pas més en la millora contínua d’una ciutat que educa i que promou la innovació, la participació i la coresponsabilitat institucional i de la ciutadania. Una eina útil per a la reflexió, el debat, el compromís i el consens, vinculant tres àmbits clau: la ciutat, l’educació al llarg de la vida i la participació ciutadana.
A finals de 2013 el ple de l’Ajuntament aprovava per unanimitat i donava el tret de sortida al projecte. La proposta es presentà a la primera sessió del 2014 del Consell Escolar Municipal que va decidir crear una comissió delegada per tal d’impulsar el PEC. Aquesta comissió fou l’encarregada de definir les línies bàsiques, l’abast del projecte (edats, temes, col·lectius, etc.). Actualment, existeixen tres grups de treball que són els encarregats de dissenyar, desenvolupar i avaluar diferents projectes per a la ciutat i que responen als eixos que es vàren establir. Aquests grups de treball són: grup d’ús dels espais i equipaments públics, el paper de les famílies en la ciutat educadora i itineraris educatius al llarg de la vida.
Vegeu el díptic de la jornada
Inscriviu-vos a les jornada
Materials
Escola a temps complet. Cap a un model d’educació compartida
L’educació a temps complet: entrevista a l’Elena Sintes
Com fer viable l’escola a temps complet a Catalunya?
Conseqüències de l’acceleració del temps educatiu
A les tres a casa?
10 elements clau per aconseguir una escola a temps complet
Escola oberta, escola a temps complet
Dia Mundial de l’Educació: 11 articles i entrevistes sobre el canvi educatiu
Més i millor temps per aprendre? Cap un nou model d'escola a temps complet i educació compartida
La jornada escolar compacta representa una millora educativa?
Les entitats opinen sobre l'educació a temps complet
Cap a un model d'Educació compartida
Tornar al llistat de noticies