Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Tardor Solidària: Xerrada 'La dona a l'Afganistan dels talibans'
Ruta de pessebres a Cerdanyola
Trenet de Nadal
25N Dia Internacional contra les Violències Masclistes
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
Exposició 'I tu? Què has fet per la victòria? Cerdanyola, un lloc de refugi'
ACTUALITAT
La Ciutat
El procés de participació per decidir la inversió de 200 mil euros del pressupost municipal ha finalitat amb sis propostes: zones amb pistes multiesport, zona per a fer parkour i tarimes per a fer 'batalles de galls', bancs i zones d'ombres, banys públics, tirolines i tobogans i la millora de l'enllumenat de la ciutat.
Per segon any consecutiu, l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès ha impulsat un procés de participació per decidir actuacions en matèria d'inversions per a la ciutat per un import de 200 mil euros. El procés ha estat adreçat de forma exclusiva als membres del Consell d'Infants i Adolescents i l'alumnat de 5è i 6è de primària i 1r i 2n de secundària dels centres educatius de la ciutat participants.
Els consellers i conselleres han treballat des del mes de febrer en aquest projecte que té l’objectiu de dotar de veu als més joves de la ciutat i fomentar la confiança en la seva capacitat per influir en la realitat que els envolta des d’ara mateix. Les propostes es treballen en base a criteris com el dret de tothom a la ciutat i conceptes de proximitat, diversitat, autonomia, vitalitat i representativitat.
En un primer moment els membres del CIAC van desenvolupar cinc projectes a escala de barri posant el focus en Xarau, Canaletes, Les Fontetes i en les zones sense ús (al costat del riu i zones d'obres abandonades). La feina feta es va fer arribar als centres educatius a on es va donar continuïtat al desenvolupament de les propostes. Aquestes posaven l'atenció en zones que ja s’estaven treballant des de l’Ajuntament des de la perspectiva d’un planejament urbanístic integral i es va decidir traslladar les propostes a alcaldia perquè les integrin en aquests planejaments. D'altra banda, es va treballar en la deslocalització de les demandes que s'havien repetit més en termes quantitatiu en el marc del CIAC, escoles i instituts i destinar a aquestes els 200.000 euros de la partida pressupostària. Finalment, es va elaborar un llistat de 6 aspectes a millorar:
Tota la feina dels membres del CIA ha estat online en una pàgina web que ha estat accessible al professorat i alumnat de la comunitat educativa participant. Aquest any han participat en el procés 15 centres educatius: escola FEDAC 'Anunciata', escola municipal La Sínia, institut Gorgs, col·legi Montserrat, institut Forat del Vent, escola Turó de Guiera, escola Collserola, escola Xarau, escola Carles Buïgas, escola Les Fontetes, escola Saltells, institut Banús, escola Sant Martí, escola Serraperera i institut Jaume Mimó.
Fotografia 1
Fotografia 2
Fotografia 3
Fotografia 4
Tornar al llistat de noticies