Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Tres Tombs 2025
Cursos ‘Artíva’t - Ensona’t’ per a joves
Escola de Salut
Sala Estudi Nocturn
Exposició 'Plein Air, Capturant el Canvi' de María José Escuder
Convocatòria dels Premis Literaris 2025
1a Exposició de pessebres de Cerdanyola
Activitats i tallers Gent Gran Activa
ACTUALITAT
La Ciutat
La homofòbia, la bifòfia i la transfòbia segueix sent la dura i injusta realitat en la qual es troben les persones del col·lectiu LGTBIQ+. Cerdanyola del Vallès mostra el seu rebuig contra la discriminació, injustícia i violència, per raó d'identitat de gènere, expressió de gènere i/o orientació sexual
Des del 1990 any en que, l'Organització Mundial de la Salut va eliminar l'homosexualitat de la llista de trastorns mentals, es va adoptar la data del 17 de maig com a Dia Internacional de la lluita contra l’Homofòbia (lesbofòbia i gaifòbia), la Bifòbia i la Transfòbia.
Des de l’aprovació de la llei 11/2014 per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals i per a eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia s’ha donat un impuls a les polítiques de diversitat sexual i de gènere. Això no ha estat suficient per erradicar i evitar les actituds i comportaments de rebuig, de perjudici i hostilitat en les quals es troben les persones lesbianes, gais, trans*, bisexuals, intersexuals i queer.
És per això que cal seguir apostant i treballant pel reconeixement de la llibertat i la igualtat entre totes les persones en una societat democràtica i plural en pro de les diversitats sexuals, de gènere i família. Des de l’Ajuntament de Cerdanyola se segueix treballant per la diversitat sexual, de gènere i família i en contra les diferents situacions de d’injustícia, discriminació i violència que viuen les persones del col·lectiu LGTBIQ+. Des de l'Ajuntament es condemnen les situacions de discriminacions i violències a les que es veuen exposades quotidianament les persones del col·lectiu LGBTIQ+ i se segueix fent d’altaveu d’aquesta diada imprescindible.
Des de la Regidoria de Feminisme i LGTBIQ+ i en coordinació amb diversos serveis de l'Ajuntament, se segueix apostant pel desplegament de polítiques LGTBIQ+ amb accions i projectes diversos a favor de les polítiques de diversitats sexuals i de gènere.
Des de l’any 2019 el municipi compta amb el Servei d'Atenció Integral a les Diversitats Sexuals i de Gènere (SAI). El SAI de Cerdanyola del Vallès ofereix acompanyament i atenció de proximitat a les persones LGTBIQ+ (Lesbianes, Gais, Trans*, Bisexuals, Intersexuals, Queers i més) que pateixin o estiguin en risc de patir qualsevol forma de discriminació i/o violència LGTBIQ+fòbica.
El servei també dona resposta, entre d’altres, a consultes per qüestions vinculades a les diversitats sexuals i de gènere (identitat de gènere, expressió de gènere, orientació sexual, etc.), del col·lectiu LGTBIQ+ i familiars, professionals i/o amistats que hi tinguin vincle i gestiona el canvi de nom de diversos documents oficials com la Targeta Sanitària (TSI).
La lluita contra l’LGTBIQ+fòbia és una lluita diària i que interpel·la a tota la ciutadania, avui i cada dia.
Declaració que el 2020 aprovada pel Consell Nacional LGBTI+ i la xarxa SAI (el seu contingut continua completament vigent dos anys després)
Tornar al llistat de noticies