Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Punt Lila a la Festa de Tardor de Sant Martí 2024
Vine al Museu per Sant Martí!
Festa de Tardor de Sant Martí 2024
L'última acampada: Halloween Experience
XVII Jornades Gastronòmiques del Bolet
XIII Tardor Solidària. Tots els mons al MAC
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
Exposició Acció artística 'Senyals de diversitat' - Dia Internacional per l'Alliberament LGTBI 2024
'Miratges contemporanis' de Roberta Marrero
ACTUALITAT
La Ciutat
L'exposició La fi és el principi. Pràctiques funeràries a la Catalunya Prehistòrica segueix amb la seva programació d'activitats complementàries amb una xerrada i posterior tast el diumenge 20 de novembre a les 11:30h.
Els menjars funeraris serà el tema al voltant del qual girarà la propera activitat complementària de l'exposició La fi és el principi. Pràctiques funeràries a la Catalunya Prehistòrica. El grup d'arqueoalimentació Kuanum serà l'encarregat d'oferir la xerrada i posterior tast Menjars de difunts, el diumenge 20 de novembre, a les 11:30h, al Museu de Ca n'Oliver.
Els participants podran descobrir la relació entre el menjar i les pràctiques funeràries al llarg de la història i en diferents cultures, l'origen d'alguns dels nostres àpats funeraris tradicionals o determinats costums vinculats a la mort en que els aliments, com ara les faves, tenen un paper singular. L'activitat acabarà amb la degustació d'alguns d'aquests menjars funeraris.
L'activitat serà gratuïta i oberta; recomanada per a persones majors de 8 anys.
Visita guiada La pròxima visita guiada a l'exposició La fi és el principi. Pràctiques funeràries a la Catalunya Prehistòrica serà el dissabte 19 de novembre a les 18:30h. Durant la visita, les persones assistents podran descobrir els més de 300 objectes que aplega l'exposició, tots ells originals localitzats en tombs i necròpolis i procedents d'una vintena de museus catalans. De la mà del director del museu, els visitants podran descobrir com han anat evolucionant els costums funeraris des del Paleolític fins a l'Edat de Bronze, des de les inhumacions en coves a la incineració en camps d'urnes.
Tornar al llistat de noticies