Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Parc de Nadal
Convocatòria dels Premis Literaris 2025
1a Exposició de pessebres de Cerdanyola
Exposició solidària a benefici de l'Associació ADIA
Trenet de Nadal
Una Nit d'Il·lusió per a Tothom
Activitats i tallers Gent Gran Activa
Exposició 'Al Vallès, som gent de vinya'
ACTUALITAT
La Ciutat
Es farà els dies 28, 29 i 30 de setembre. Hi participaran 20 establiments: dotze restaurants i vuit bars de la ciutat
El II Tast de Cuina funcionarà divendres i dissabte durant el vespre - nit i el diumenge serà el torn del vermut
Les restauradores i els restauradors de Cerdanyola del Vallès convoquen a la ciutadania al II Tast de Cuina Mediterrània perquè gaudeixi dels seus plats i creacions. La cuina del mare nostrum serà l'eix principal d'un esdeveniment que presentarà la vitalitat i creativitat de la restauració de la ciutat.
El II Tast de Cuina Mediterrània es farà a la Plaça de l'Abat Oliba, del 28 al 30 de setembre. El divendres 28 i el dissabte 29 l'oferta gastronòmica de 12 restaurants de la ciutat s'oferirà durant el vespre - nit amb un gran assortiment de plats entre les 20h i les 23h. El diumenge 30 de setembre, serà el moment de recuperar el tradicional vermut i seran sis bars de la ciutat els que oferiran el seu repertori de tapes.
La regidora de Promoció Econòmica, Contxi Haro, ha explicat durant la roda de premsa de presentació del II Tast de Cuina Mediterrània que el Gremi d'Hostaleria i l'Ajuntament continuen el camí iniciat l’any passat per potenciar la cuina local. Enguany esperen una major afluència de públic, donat que les previsions auguren bon temps. La regidora ha assegurat que el Tast és una manera de reivindicar la cultura gastronòmica del nostre país, un tret distintiu que passa per la Cuina Mediterrània.
El vicepresident del Gremi d'Hostaleria del Vallès Occidental i el Barcelonès, Antonio Castro, s’ha mostrat optimista i augura que el II Tast de Cuina serà un èxit. Ha afegit que la coincidència en dates amb el Festival Internacional de Blues complementarà una proposta lúdica global, sumant l'oferta culinària amb bona música. Castro ha afegit que el Tast de Cuina és una bona eina per a promocionar el que fan els restaurants de la ciutat amb l’objectiu final de fer possible que el veïnat de Cerdanyola del Vallès es quedi a la ciutat. I que el de les poblacions properes la visitin i gaudeixin del bon treball que es fa als obradors dels restaurants i bars de la ciutat. Mònica Lozano i Enrique Romero, membres de la junta del Gremi, han corroborat les declaracions de Castro.
Compra de tiquets
El sistema de compra per a gaudir de les menges del II Tast de Cuina Mediterrània serà mitjançant tiquets. Es vendran a 3 i 4 euros els plats i 1,5 euros les begudes. Els tiquets s'hauran de comprar a les guixetes que s'habilitaran a la plaça de l'Abat Oliba i després bescanviar per als plats desitjats en els establiments escollits.
Bon menjar & Bona música
La gran vitalitat cultural i creativa de la ciutat fa que coincideixin en el temps el II Tast de Cuina Mediterrània i el Festival Internacional Blues de Cerdanyola. Hi haurà maridatge i les menges es regaran amb interessants propostes musicals que sonaran a la plaça de l'Abat Oliba. Divendres i a partir de les a les 21,30h hi actuaran The Slinghots, un grup amb un sorprenent directe Funk-Soul. Dissabte, lliurament doble. A partir de les 21:30h, serà el torn de Carla Sunday. Una intèrpret de veu potent que revisitarà els clàssics del Soul, del Blues i del Jazz. Dues hores més tard els The Lucky Dices Band repassaran els clàssics del Soul i el Blues. I el diumenge, a partir de les 12h, els Swing Paradise oferiran música per ballar, que aprofità l'Associació Lindy Hoppers i qui vulgui per fer-ho.
Concurs de fotografia #TastCuinaCerdanyola18
Una de les novetats del II Tast de Cuina Mediterrània és la convocatòria del I Concurs de fotografia #TastCuinaCerdanyola18, amb la gastronomia mediterrània com a protagonista. L’objectiu és promocionar la cuina mediterrània i els seus productes típics, com també donar a conèixer les millors tapes dels restaurants de la ciutat. Les fotografies participants hauran de ser representatives d’algun dels plats oferts pels restaurants participants en l’esdeveniment culinari, a més d’estar acompanyades pel hashtag #TastCuinaCerdanyola18. També caldrà etiquetar els restaurants que ofereixen els premis – Restaurant Los Abetos, El Racó de la Plaça i Ca l’Enric -. L’únic requisit per participar és disposar d’un compte a Facebook o bé un perfil públic a Instagram. Les fotografies es podran publicar en aquestes xarxes socials fins al 7 d’octubre. El premi a les captures guanyadores serà un menú degustació per a dues persones en un d’aquests tres restaurants: Restaurant Los Abetos, El Racó de la Plaça o Ca l’Enric. Finalment, el veredicte final es publicarà entre el 29 i el 31 d’octubre.
El concurs de fotografia el convoca el Gremi d’Hostaleria i Turisme del Vallès Occidental i Barcelonès, amb el suport de l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i la col·laboració de l’agrupació fotogràfica AFOCER.
Tornar al llistat de noticies