Una ciutat privilegiada. Universitària, acollidora, dinàmica, humana, amb més de 1.000 anys d'història
Totes les dades de la ciutat a disposició teva
AGENDA
Exposició 'Pintem la Diversitat' Dia Internacional de les Persones amb disCapacitat/Diversitat Funcional
Cursos ‘Artíva’t - Ensona’t’ per a joves
Escola de Salut
Sala Estudi Nocturn
Exposició 'Plein Air, Capturant el Canvi' de María José Escuder
Convocatòria dels Premis Literaris 2025
1a Exposició de pessebres de Cerdanyola
Activitats i tallers Gent Gran Activa
ACTUALITAT
La Ciutat
L’alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà, i la regidora de Cultura, Helena Solà, han presentat la programació cultural prevista fins a finals d’any del Museu d’A rt de Cerdanyola, el Museu i poblat de Ca n'Oliver, la Biblioteca Central i les activitats del Pla Director de Lectura 'Cafè amb lletres' i 'Suc amb lletres'.
El nou curs arriba carregat de propostes pensades perquè en gaudeixi la ciutadania. Una part destacada d'aquesta programació s'ha presentat a les dependències de la Biblioteca Central de la ciutat.
Museu d'Art de Cerdanyola El Museu d’Art presenta aquest quadrimestre un programa d’activitats que té com a eix principal les exposicions temporals, repartides en dos blocs: les d’art contemporani i les exposicions més històriques. Destaquen, en el primer apartat, la mostra 'Lumina' de Carme Miquel.
Un treball que a partir dels colors i del joc de la llum que plantegen els vitralls del Museu d'Art de Cerdanyola, crea una obra amb simplicitat i materials sostenibles. El dissenyador Curro Claret i el seu treball amb diverses persones d'entorns diversos es podrà apreciar en una destacada exposició.
Pel que fa al segon bloc les mostres 'Andròmines miraculoses. Entre la màgia i la ciència', una visió sobre la inquietud humana sobre el nostre estat físic publicitada amb una fotografia del famós llapis Termosan, produït a can Domènech, i 'El palau güell. El palau dels artesans' , realitzada amb fotografies dels petits detalls realitzats per artesans com a culminació de l'obra Gaudí, ofereixen la possibilitat del diàleg entre el més antic i el més modern.
El director del Museu, Txema Romero, fa especial esment al fet que enguany es celebra el setè aniversari de la inauguració del Museu d’Art amb diverses activitats. Unes activitats que s'emmarquen dins les activitats de la ciutat i que tenen com a principal objectiu que tots els cerdanyolencs puguin fer ús del museu.
Museu d'Història de Cerdanyola La mostra 'Contes de la Mediterrània' finalitza l'11 de setembre la seva estada al Museu de ca n'Oliver, una de les seus del MHC.
A partir del 15 de setembre es veurà al museu l'exposició 'La fi és el principi. Pràctiques funeràries a Catalunya prehistòrica'. Una mostra que s'hi estarà fins al 8 de gener de l'any vinent. Com és habitual, es faran activitats complementàries i divulgatives al seu entorn.
La tècnica Marta Argelagués, del Museu de Ca n'Oliver, destaca que enguany es compleix el trentè aniversari de les excavacions al poblat de Ca n'Oliver, i els 40 anys del Congrés de Cultura Catalana a Cerdanyola del Vallès. Una efemèride que tindrà el seu record en una sèrie d'actes iniciats amb una xerrada el 10 de juny i que culminaran el cap de setmana del 17 i 18 de setembre, amb taules rodones, una mostra i visites al territori.
Pla Director de Lectura La tècnica Cristina Rueda ha explicat que el Cafè amb Lletres presenta la novetat d’un club de lectura per iniciativa del Servei Local de Català, el qual va adreçat als seus alumnes i a la resta de cerdanyolencs interessats. Es farà a la biblioteca quinze dies després de la sessió del Cafè amb Lletres. Una activitat que començarà el 22 de setembre amb la presència d'Empar Moliner, qui presentarà el llibre 'Tot això ho faig perquè tinc molta por'.
El Suc amb Lletres, activitat que fomenta la lectura en els infants de 3 a 7 anys, tindrà una nova edició pensada perquè menuts i adults gaudeixin amb els llibres. L'activitat l'organitza la llibreria La Aranya i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament.
Biblioteca Central La directora de la biblioteca central, Rosa Martínez, ha destacat dues activitats del dens programa d'activitats que han preparat. La primera, el premi Atrapallibres, per a infants d’entre 9 i 12 anys. Els participants han de llegir 3 llibres, que es comenten en 3 sessions de posada en comú. Després es vota un títol guanyador, comunicant-se la decisió al Consell Català del Llibre Infantil perquè l'activitat abasta tot el país. Els menuts participants són convocats a un acte central on reben distincions i poden conèixer als autors i autores dels llibres escollits.
La segona és una novetat. Es diu Okka i es farà a la sala infantil. Es basa en el joc de l’Oca i pretén barrejar lectura i aventura. El joc i tots els materials necessaris han estat pensats per personal de la BCC.
La BCC acollirà el 19 de setembre, a les 18:30h, la presentació de la novel·la 'G', de Daniel Sánchez, bibliotecari i autor d'èxit que va treballar a la nostra ciutat.
La regidora de Cultura, Helena Solà, qualifica l’oferta cultural de la ciutat com atractiva, diversa, rica i per a tots els públics. Una programació cultural que cal donar-la a conèixer i per la qual cosa anuncia que en properes ocasions la presentació de la programació cultural es farà en un format diferent i més obert per acostar encara més la cultura a la ciutadania.
L’alcalde de la ciutat, Carles Escolà, ha agraït la feina feta per part de totes les persones implicades tot destacant que apropar la cultura a la gent és un objectiu estratègic del govern municipal. La cultura és un instrument fonamental de participació i un valor imprescindible per aconseguir una ciutadania més formada .
Tornar al llistat de noticies